Culturele diversiteit en stedelijke vernieuwing

Op dinsdag 7 november organiseert Concrete Blossom een avondvullend programma. Hierin presenteren wij een visie voor een inclusief Rotterdam aan de hand van verschillende lezingen, casestudies en performances.

In een creatieve, technologisch ver ontwikkelde en superdiverse stad als Rotterdam is het zinvol om te onderzoeken welke slimme ideeën en aanwezige geluiden de stad duurzaam kunnen vernieuwen. De rol van countercultures is hierin extra interessant omdat zij een alternatieve blik bieden. Hoe kunnen we meerstemmige perspectieven en narratieven incorporeren in het maken van de stad? Wat is de kracht van culturele diversiteit in relatie tot stedelijke ontwikkeling?

Deze avond wordt gehost door Amal Alhaag.

Programma van de avond:
• Performance: artiest, schrijver en dichter Susu Amina
• Introductie: kunstenaar en schrijver Charlie Koolhaas
• Bureaupresentatie Concrete Blossom: Malique Mohamud & Wouter Pocornie aka: Wally Pocs presenteren een nieuwe benadering voor stedelijke vernieuwing
• Casestudy: Stedenbouwkundige Zineb Seghrouchni gaat in op het belang van de creatieve industrie in relatie tot het creëren van een inclusieve samenleving. Ziet zij belovende ontwikkelingen vanuit grassroots bewegingen om steden dynamischer te maken?
• Casestudy: Architect Arna Mackic bouwt bruggen. Letterlijk en figuurlijk. Waarom is Afrofuturist Sun Ra een grote inspiratiebron in haar werk? Wat is de kracht van verbeelding in relatie tot inclusieve stedelijke vernieuwing?

Klik hier voor meer informatie.